Om regler för uttag av utdelning.

Så här års är det lämpligt att i fåmansföretag fundera igenom fördelningen mellan uttag av lön och aktieutdelning. Om det skriver skatteexperten Hans Peter Larsson, FAR, i sin krönika i tidningen Resultat.

Dagens regler för uttag av utdelning är bra för ägare med flera anställda. Använd dessa regler för utdelning av vinst för 2018! De kan komma att försämras oavsett regering konstaterar Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR och auktoriserad skatterådgivare i en skattekrönika publicerad på www.tidningenresultat.se.

”Sitt ner tillsammans med företagets revisor eller redovisningsspecialist som kan räkna på olika alternativ och simulera skatten. Vid oklarheter, tala med en auktoriserad skatterådgivare.” skriver han och tipsar även om att göra en plan i väntan på den kommande budgetproppen.

” Ska bolaget säljas eller ska det läggas i träda när ägaren dragit sig tillbaka? Om nu dessa fördelaktiga regler kommer att finnas kvar. Även dessa alternativ kan diskuteras med rådgivaren.” fortsätter Hans Peter Larsson.

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat

GÅ TILL ARTIKELN

Dela med dig av denna artikel!

PÅVERKAR DETTA MITT FÖRETAG?
Har du frågor eller funderingar kring denna artikel? Då kan du fråga oss.

FRÅGA OSS